Mi izgatja fel a fiút?

Másra izgulnak fel a fiúk, másra a lányok

A fiúk és lányok izgalmi görbéje között jelentős a különbség. Míg a fiúk görbéje gyorsan és meredeken emelkedik - egészen az orgazmusig -, addig a lányoké lassan, de folyamatosan tör a csúcs felé.

Mi a teendő, ha együtt szeretnétek célba érni? Ehhez először is egy megértő partner szükséges, aki megtanulta kontrollálni önmagát. Ha a fiú érzi, hogy már nincs messze az orgazmustól, akkor kihúzhatja péniszét a hüvelyből, és amíg izgatottsága valamennyire lecsökken, más erotikus játékoknak adhatjátok át magatokat. Vagy maradhat a hüvelyben is, azonban mindenféle mozgás nélkül. Vagy váltsatok pozitúrát és próbáljatok ki valami újat!

Szerelmeskedés közben gondoljatok arra, hogy nem a végcél a fontos, sokkal inkább maga az oda vezető út. Nem az a cél, hogy minél gyorsabban elérjetek az orgazmushoz - ennél sokkal izgalmasabb, ha átadjátok magatokat a szexuális játékok örömeinek, miközben a csúcshoz vezető úton - magatokat valamennyire kontrollálva - minden egyes percet kiélveztek. A legjobb természetesen, ha „egyszerre mentek el". Ez elsőre ritkán sikerül, inkább majd akkor, amikor egymást és saját szexualitásotokat jobban megismertétek. Szerelmeskedés közben aztán egyszer csak eljön az a pont, ahonnan már nincs visszatérés.

A vissza nem térés pontja

A fiúknál az izgalom legmagasabb pontja az úgynevezett plato fázis. Ilyenkor a szívverés felgyorsul, a herék a testhez húzódnak, a makk megduzzad. A prosztatában hímivarsejtek és ondófolyadék gyűlik fel. Az orgazmusnak ezt a fázisát nevezik a „vissza nem térés" pontjának, mivel innen nincs visszaút, a csúcspontot semmi sem akadályozhatja meg. Ekkor feloldódik a testi feszültség, és a pénisz, a húgyutak, az ondóvezeték, a prosztata és a végbélnyílás többszöri összehúzódásával bekövetkezik a magömlés. A húgycsőben az ondósejtek akár hihetetlen, óránként 50 kilométeres sebességet is elérhetnek! Ilyen rövid szakaszon még a legjobb versenyautók sem képesek ennyire felgyorsulni! A magömlés egyébként nem egyenlő az orgazmussal, mivel az már néhány másodperccel az ejakuláció előtt lezajlik.

A levezetés

Az orgazmus után a fiúk az úgynevezett „ingerelhetetlenségi szakaszba" lépnek, amelyben egy darabig egyáltalán nem reagálnak a szexuális ingerekre. Itt az idő tehát néhány csókra, simogatásra vagy akár egy könnyed alvásra is. Az ingerelhetetlenségi szakasz fiatal korban általában igen rövid, így a fiúkat néhány perc vagy óra után újból fel lehet izgatni. Idősebb korban ez már valamivel hosszabb, esetleg napokig is tarthat. Bizonyos azonban, hogy a fiúk korántsem olyan fáradhatatlan szexgépek, mint amilyennek a pornófilmekben beállítják őket!

Mi izgatja fel a fiút?

Mint már említettük, a szex először is fejben zajlik le. Így minden fiút más dolog izgatja fel. Az egyik például a kis mellekre bukik, a másik a nagyokra. Megint másoknál a női fenék vagy a női láb látványa okozhat izgalmat.

Természetesen nem kérdés, hogy a pénisz, azon belül is a makk, a fiúk legérzékenyebb pontja. Kellő kreativitással azonban sok más olyan pontot is találhatsz, amitől beindulnak a fiúk - például ha combjuk belső oldalán vagy a herék és a végbélnyílás közötti vonalban izgatod őket. Talán furcsán hangzik, de a fiúknál általában a mell is erogén zónának számít - ez ugyanis ugyanolyan szövetből áll, mint a lányoké, így a mellbimbók gyengéd érintése könnyen erotikus ingerek válthat ki. De lehet, hogy a nyelvescsókra indulnak be, vagy arra, ha a fülcimpájukat csókolgatod. Mindegyikük mást és mást kedvel, de biztosan szórakoztató lesz kitalálni, hogy a barátod mit szeret a legjobban!

Készült: 2007.05.14.

Kapcsolódó cikkek