Szerelem

Szerelmesnek lenni: a legcsodálatosabb érzés a világon!

A fiúkon kívül sok minden mást is szerethetsz - a természetet, az állatokat, a barátaidat vagy saját családodat. Persze ez azért a fiúkkal valami egészen más, nem igaz?

Van, amikor a nagy szerelem első látásra jön, máskor meg olyan valaki csal ki belőled új érzéseket, akit már régóta ismersz... A lényeg: egyszer csak megjelennek rajtad a szerelem tipikus „tünetei".

Szerelem: a tünetek

  • Furcsa görcsöt érzel a gyomrodban, mintha pillangók repkednének benne?
  • A jelenlétében bizonytalanná válsz, és nem tudod, hogyan viselkedj?
  • Időnként összefüggéstelen dolgokat beszélsz?
  • Az egész világot át tudnád ölelni?
  • Egész nap a telefonon lógsz, mert a legjobb barátnőddel Róla kell fecsegned?
  • Biztosan tudod, hogy Ő az egyetlen, aki boldoggá tudna tenni?
  • Mindenféle ürügyeket keresel, csak hogy odamehess, ahol esetleg Ő is ott lesz?

Ha több mint két pontban magadra ismertél - akkor valószínűleg szerelmes vagy! És most tud csak igazán kibontakozni benned az érzés - hagyd, hogy a szerelem teljesen kivirágozzon közötted és Mr. Igazi között.

Szerelem és szex

A szexnek önmagában véve semmi köze a szerelemhez. De a szexualitás segítségével a partnered iránti szerelmet erősebben és intenzívebben élheted meg. Csodálatos, ha az „első" a barátod iránt érzett igazi szerelemből történik meg. Ha csak kíváncsiságból teszed, vagy, mert állítólag „mindenki ezt csinálja", akkor valószínűleg nem lesz olyan nagyszerű élményben részed, mint ha az igazi szerelmeddel lettél volna együtt. De vigyázat - már az első alkalommal is teherbe eshetsz!

Valóban vakká tesz a szerelem?

Egy svájci agykutató nemrégiben felfedezte, hogy a szerelem szó szerint is vakká tesz. A felmérés „őrülten szerelmes" résztvevőinek fotókat mutattak az „imádottjukról", miközben CT - azaz komputertomográf - berendezéssel vizsgálták agyi aktivitásukat. Az eredmény: a szerelmi állapot aktivált bizonyos agyterületeket, melyek a mindennapjainkban a bonyolult feladatok megoldásához, az emlékezéshez szükségesek...

Magányosok, figyelem!

Következzen most néhány biztató szó a magányos lányokhoz is: lányok, ne búslakodjatok! A szerelem biztosan jönni fog - talán már ott kopogtat az ajtótokon! Ha pedig megérkezik, akkor élvezzétek ki minden pillanatát. Hermann Hesse, a nagy német író mottója szerint: „minden kezdetben ott rejtőzik a varázs!".


 

Készült: 2007.05.14.